Protectia datelor cu caracter personal

ANEXA PRIVIND PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. Introducere

Noi, S.C. UXI SERVICES S.R.L., cu sediul  in Str. Siderurgistilor, nr.4, bl.D2, ap. 68, Galati, va informam ca incepand cu data de 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul European nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice referitor  la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

In acest document va informam despre modul in care Societatea Uxi Services SRL-D prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, in calitatea dumneavoastra de client al nostru.

2. Datele dumneavoastra pe care le prelucram, scopurile si temeiul prelucrarii:

In anumite cazuri, prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a va putea furniza serviciile noastre, pentru care este necesar sa incheiem un contract cu dumneavoastra.

Datele privitoare la dumneavoastra pe care le prelucram pot include: nume si prenume; seria si numarul actului de identitate; adresa de domiciliu; adresa de corespondenta; adresa locului de consum; cod client aferent instalatiei de utilizare gaze naturale; numarul de telefon (fix si mobil); adresa de email; date privind conturile bancare; semnatura dumneavoastra; tip contor, serie contor, index contor, numar sigiliu. Prelucram aceste date pentru ca este necesar in vederea incheierii si ulterior, a executarii contractului dintre noi si dumneavoastra.

3. Rezolvarea solicitarilor si plangerilor dumneavoastra

Daca ne trimiteti solicitari sau plangeri, vom prelucra datele dumneavoastra pentru a le putea solutiona. In aceste cazuri datele prelucrate pot include: nume, prenume, cod numeric personal, adresa de domiciliu, adresa loc consum, date din actul de identitate, cod loc consum, adresa de email, numar de telefon, numarul si data incheierii contractului dintre noi si dumneavoastra, continutul solicitarii/plangerii dumneavoastra. Temeiul prelucrarii este, in acest caz, consimtamantul dumneavoastra sau, dupa caz, necesitatea incheierii sau executarii contractului dintre noi si dumneavoastra.

4. Transmiterea de oferte la cererea dumneavoastra

In situatia in care ne solicitati oferte cu privire la produsele ori serviciile noastre, este necesar sa va prelucram datele cu caracter personal pentru a putea raspunde cererii dumneavoastra.

Aceste date includ: nume si prenume, date din actul de identitate; adresa de corespondenta, adresa de email, numar de telefon, adresa loc consum, cod loc consum(daca este cazul).In acest caz vom prelucra datele in vederea incheierii unui contract cu dumneavoastra (la cererea dumneavoastra), in situatia in care oferta noastra a fost acceptata de dumneavoastra.

5. Transmiterea de informatii catre terti

In cazul in care intre noi si dumneavoastra a fost incheiat un contract de prestari servicii care include si obtinerea de avize / acorduri, respectiv incheierea de contracte cu alte societati (ex. Apacanal. Distrigaz Sud retele, Engie Romania, etc.), este necesara prelucrarea datelor dumneavoastra personale in scopul indeplinirii sarcinilor contractate.  Aceste data pot include: nume, prenume, cod numeric personal, adresa de domiciliu, adresa loc consum, date din actul de identitate, date din actul de proprietate al imobilului (adresa, tip constructie, suprafata, etc.), cod loc consum, adresa de email, numar de telefon. Temeiul prelucrarii este, in acest caz, consimtamantul dumneavoastra, respectiv contractul incheiat intre noi si dumneavoastra.

6. Transmiterea de informatii catre autoritati publice, potrivit legii

In unele cazuri legislatia ne impune sa comunicam date privind clientii nostri catre anumite autoritati (de exemplu, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor, alte institutii abilitate ale statului), de a stoca datele clientilor un anumit  interval de timp ori de a prelucra datele clientilor altfel.In acest caz temeiul prelucrarii va fi indeplinirea unei obligatii legale.

7. Apararea drepturilor si a intereselor noastre sau ale altor persoane

Este posibil sa prelucram datele dumneavoastra pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor sau a intereselor noastre sau ale altor persoane inaintea instantelor de judecata, a executorilor judecatoresti, a notarilor publici, a altor autoritati publice, a tribunalelor arbitrale, a mediatorilor sau a altor organisme publice sau private care solutioneaza dispute, a avocatilor, consultantilor nostri sau ale altor persoane fizice sau juridice, publice sau private care sunt implicate in acele dispute sau negocieri. In aceasta situatie vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, dupa caz, in temeiul indeplinirii unor obligatii legale care ne revin sau al intereselor noastre legitime.

8. Divulgarea datelor

Exista cazuri in care este posibil sa divulgam date privitoare la dumneavoastra catre alte persoane fizice sau companii. Este necesar sa divulgam datele dumneavoastra personale catre aceste companii pentru ca acestea sa va poata furniza gaze naturale si/sau apa rece, asadar pentru incheierea/executarea contractului dintre noi si dumneavoastra.

9. Stocarea datelor dumneavoastra

Vom pastra datele dumneavoastra potrivit politicii noastre de stocare a datelor cu caracter personal, perioada stocarii fiind diferita in functie de scopul pentru care le folosim si de categoria de date. Politica noastra are la baza prevederile legale (inclusiv legislatia protectiei datelor cu caracter personal). Exista de asemenea, situatii in care legislatia din alte domenii (cum ar fi normele de contabilitate si arhivare) ne impune sa stocam datele dumneavoastra pentru o anumita perioada de timp. Acolo unde nu exista o perioada de stocare prevazuta intr-o lege, vom avea in vedere termenele de prescriptie aplicabile, alaturi de practicile recomandate in domeniul protectiei datelor dumneavoastra.

10. Care sunt drepturile dumneavoastra si cum le puteti exercita

Care sunt drepturile dumneavoastra:

Dreptul la acces la date. Aveti dreptul sa accesati datele dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam sau copii ale acestora. De asemenea, aveti dreptul sa obtineti de la noi informatii privind natura, prelucrarea si divulgarea acestor date.

Dreptul la rectificarea datelor. Aveti dreptul sa obtineti rectificarea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam, daca acestea nu sunt exacte.

Dreptul la stergerea datelor. Aveti dreptul sa obtineti stergerea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor. Aveti dreptul sa restrictionati prelucrarea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul de a obiecta.Aveti dreptul sa obiectati cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru.

Dreptul la portabilitatea datelor. Aveti dreptul sa transmiteti /transferati catre alt operator datele dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul la retragerea consimtamantului. In situatiile in care prelucram datele dumneavoastra cu acordul dumneavoastra aveti dreptul sa va retrageti consimtamantul, fara a afecta legalitatea prelucrarii de dinainte de retragere.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere. Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal, cu privire la prelucrarea datelor de catre noi sau in numele nostru.

11.  Ce se poate intampla daca nu ne furnizati datele.

Nu sunteti obligat(a) sa ne furnizati datele dumneavoastra la care facem referire in acest document. Aveti libertatea de a decide ce date alegeti sa ne transmiteti.Totusi, daca nu ne oferiti datele pe care le-am solicitat, atunci nu va fi posibil pentru noi sa incheiem contractul cu dumneavoastra, sa va raspundem la solicitari, cereri sau intrebari ori sa va trimitem comunicari privind serviciile, produsele ori promotiile noastre.

12. Prelucrarea datelor referitoare la alte persoane decat dumneavoastra. Daca ne transmiteti date cu caracter personal privitoare la alte persoane (de exemplu: numele parintilor,date privind alti membri ai familiei), va recomandam sa ii informati despre acestea.

Aceasta nota este aplicabila incepand cu 25 mai 2018 si se aplica inclusiv prelucrarii datelor pe care suntem in curs sa le realizam la acea data.

Puteti descarca si tipari acest document: DATE CU CARACTER PERSONAL.pdf

 
 
  •  
  •  
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.